ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η πιο προηγμένη διαθέσιμη μέθοδος αντικατάστασης οδοντικών ελλείψεων χωρίς τη χρήση γεφυρών ή οδοντοστοιχιών. Αποτελούνται από τρία μέρη συμπεριλαμβανομένων του εμφυτεύματος, του κολοβώματος και του προσθετικού μέρους είτε αυτό είναι γέφυρα ή στεφάνη. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλαπλά

  • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της αποκατάστασης
  • Δεν χρειάζεται να βασίζονται σε γειτονικά δόντια για την υποστήριξη
  • Δεν επηρεάζονται καθόλου τα γειτονικά δόντια κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης
  • Δεν προκαλείται καμία φθορά στα ούλα κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης
  • Λιγότερη υφίζηση των ούλων και του οστού της γνάθου.
  • Τα εμφυτεύματα σχεδιάζονται έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη ενσωμάτωση με το οστό της γνάθου με αποτέλεσμα μία μόνιμη και αξιόπιστη αποκατάσταση του ή των ελλειπόντων δοντιών με δόντια τα οποία προσομοιάζουν τα φυσικά υγιή.

Η διαδικασία τοποθέτησης του εμφυτεύματος περιλαμβάνει αρχικά τη χειρουργική τοποθέτηση του εμφυτεύματος το οποίο είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και είναι πλήρως συμβατό με το οστό της γνάθου και τους περιοδοντικούς ιστούς στο οστό. Ακολουθεί μία περίοδος 3-6 μηνών όπου γίνεται η οστεοενσωμάτωση και τελειώνει με την προσθετική αποκατάσταση η οποία μπορεί να είναι μία στεφάνη, μία γέφυρα ή και μία ολική οδοντοστοιχία ανάλογα με την απώλεια που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Σε περιπτώσεις απώλειας ενός δοντιού με τα γειτονικά δόντια άθικτα το εμφύτευμα αποτελεί λύση εκλογής. Είναι πολλές οι φορές ο ασθενής αδυνατεί να συνηθίσει μια ολική οδοντοστοιχία και να τη συγκρατήσει μέσα στο στόμα του, σε αυτές τις περιπτώσεις η τοποθέτηση εμφυτευμάτων και η στήριξη της οδοντοστοιχίας πάνω σε αυτά λύνει το πρόβλημα καθώς εξασφαλίζεται η στήριξή της και η άνεση του ασθενούς.